BPB in mei 2018

Uitstapjes met de Boodschappen Plus Bus

 

Kopje koffie drinken, naar het winkelcentrum of naar de Bloemendagen. Samen een pannenkoek eten of een dagje naar Texel. Dan kan allemaal met de Boodschappen Plus Bus. Het nieuwe programma voor de maand mei heeft weer tal van deze uitstapjes.

 

Jaap Sijpheer van Stichting Welzijn Bergen is enthousiast: 'De BoodschappenPlusBus is een dienst voor kwetsbare ouderen die door lichamelijke beperkingen en het wegvallen van vrienden en familie aan huis gebonden zijn. De BoodschappenPlusBus organiseert activiteiten voor senioren in groepsverband, onder begeleiding van vrijwilligers. Regelmatig worden er uitstapjes georganiseerd, dichterbij of ver weg, goedkoop of wat luxer. Mensen worden thuis opgehaald en natuurlijk ook weer thuis gebracht.'

 

'Bij iedere uitstap wordt er gezamenlijk koffie/thee gedronken. De kosten hiervan zijn uiteraard voor uw eigen rekening. Samen met maximaal zes andere passagiers en twee vrijwilligers gaat u gezellig op pad. De chauffeur en gastvrouw helpen u met in- en uitstappen en bieden, zo nodig, begeleiding. Er is plek voor een rolstoel of rollator in de bus.'

 

Hieronder vindt u de agenda voor mei 2018. Als u informatie wilt of een keertje mee wilt gaan, dan kunt u bellen met Stichting Welzijn Bergen, 072-5821450, in Schoorl 072 - 5095267 of in Egmond 072 - 5065204.

 

Dinsdag 1 mei: Bloemendagen Anna Paulowna

Woensdag 2 mei: Keukenhof

Vrijdag 4 mei: Rondrit Sluizen IJmuiden

Maandag 7 mei: Bloemendagen in Limmen

Dinsdag 8 mei: Stedelijk Museum Alkmaar

Woensdag 9 mei: Winkelhof ’t Loo in Heiloo

Vrijdag 11 mei: Keukenhof

Dinsdag 15 mei: Paleis Soestdijk

Woensdag 16 mei: Kringloop De Kook en Rataplan Alkmaar

Vrijdag 18 mei: Zilte Zoen in Bergen aan Zee

Dinsdag 22 mei: Vlindertuin Waarland

Woensdag 23 mei: Winkelhof ’t Loo Heiloo

Vrijdag 25 mei: Dorpenrit.

Maandag 28 mei: Ouderenfonds Zee en Zo in Petten stranduitje

Woensdag 30 mei: Rondje Texel.

 

Bij de wijksteunpunten (telefoonnummers zie boven) zijn de programmaboekjes verkrijgbaar. Of bekijk het complete boekje voor mei en juni hier.