Opening Joeb

Officiƫle opening JOEB

 

Bij de start van de organisatie voor de officiƫle opening van Jongerencentrum JOEB in Egmond-Binnen was het doel om een feestdag neer te zetten voor jong & oud, voor alle vrijwilligers, donateurs, buurtbewoners en andere betrokkenen. En een feest, dat was het! Het overtrof alle verwachtingen... Van begin tot eind stond het jongerencentrum bomvol bezoekers! Ruim 400 kinderen, jongeren en volwassenen trotseerden de kou en de gure wind om het spiksplinternieuwe jongerencentrum naast Buurthuis de Schulp binnen te lopen. De opening startte met de onthulling van de Walk Of Fame met handafdrukken van 20 kinderen. Onder luid gejuich van het toegestroomde publiek vlogen de ballonnen de lucht in. Dit was het startsein voor burgemeester Hafkamp om de deuren van JOEB te openen en alle bezoekers binnen te laten. Hier stonden de jongeren klaar om zelfgemaakte alcoholvrije cocktails en petit fours uit te delen. In de zaal werden honderden ballonnen opgelaten, waarna speeches volgden door Hugo Snabilie en Hetty Hafkamp namens de gemeente Bergen, Jochem Gelderman namens Stichting Welzijn Bergen en Gerard Apeldoorn namens Buurthuis de Schulp.

 

Hierna was er tijd om het pand te bewonderen en de heerlijke zelfgemaakte lekkernijen te nuttigen, die door de tientallen kinderen tijdens de kinderkookworkshops met kok Maaike van Gend waren bereid. Er zijn rijen met kinderen geschminkt, er werd gesprongen op het springkussen en vele jongeren schoven aan bij de workshops 'je naam in graffiti' en 'striptekenen' door kunstenares Paddy Eline. Vanwege de ijzige kou werd besloten de balsporten naar de gymzaal van de Schulp te verplaatsen. Hier stond de hele middag het team Jongerenwerk van Stichting Welzijn Bergen klaar om met de grote toestroom sportieve jeugd te sporten. In JOEB werden darttoernooien gehouden en het kinderkoken bleef doorgaan zodat de bezoekers verwend werden met tosti's, loempia's, pizza's, soep en wraps. De hele middag door kwamen nieuwe mensen binnenlopen en dat zorgde voor een positieve, vrolijke en gezellige sfeer. Het avondprogramma begon met een minidisco en tienerdisco door de 3 DJ'sThe Q Brothers. De dansvloer was direct goed gevuld. Na 21.30 uur kwam er een grote groep 'oudere jongeren' en 'jonge ouderen' binnen voor de spectaculaire optredens van de live bands Van Leer en So Be It... Om 02.00 uur werden de deuren van JOEB met een voldaan gevoel gesloten, met het mooiste compliment over het gebouw op zak: JOEB 2.0, een nieuw gebouw met het oude, vertrouwde JOEB-gevoel !!

 

Tevreden terugblikkend was het een geslaagde dag met ontzettend grote betrokkenheid van de inwoners van Egmond-Binnen en is het nieuwe JOEB goed op de kaart gezet. De liefde die in JOEB gestoken is, is in alles voelbaar. Een pand met een positieve sfeer en veel potentie, een plek waar kinderen en jongeren meer dan welkom zijn voor ontspanning en ontmoeting, maar ook voor het ontwikkelen van hun talent en het doen van vrijwilligerswerk. Er staan mooie nieuwe activiteiten en projecten in de planning. Zo zal er gestart worden met kindermiddagen, meer inloopmomenten, kooklessen voor kinderen, avonden voor meiden van het voortgezet onderwijs en kunstprojecten voor de jeugd om de nu nog kale muren van JOEB te vullen.

Het nieuwe JOEB is na een lange weg van vele hobbels gerealiseerd, maar door de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers die JOEB een warm hart toedragen is een fantastische plek voor de jongeren van Egmond-Binnen ontstaan! En de betrokkenheid van heel Egmond-Binnen bleek wel uit de enorme interesse tijdens de openingsdag!

Ik ben er trots op om als Jongerenwerker met de jeugd te mogen werken op zo'n mooie plek, met zulke betrokken vrijwilligers...

 

Mireille Bot-Otto, Jongerenwerker

Stichting Welzijn Bergen