PlusBusVrijwilligers

Chauffeurs gezocht voor leuke uitstapjes

 

Samen een kopje koffie drinken, naar het winkel- of tuincentrum, een pannenkoek eten of een dagje naar Texel. Dat zijn allemaal activiteiten die worden ondernomen met de Boodschappen Plus Bus. Om dit te kunnen blijven verzorgen is Stichting Welzijn Bergen op zoek naar enthousiaste vrijwillige chauffeurs.

 

We zijn in gesprek met Jaap Sijpheer van Welzijn Bergen. Hij geeft aan dat er echt nieuwe chauffeurs nodig zijn voor de bus. Jaap: ā€˜Samen met maximaal zeven passagiers en een begeleidster gaat de chauffeur gezellig op pad. De chauffeur is samen met de gastvrouw verantwoordelijk voor de bus en het welslagen van de dag. Samen helpen zij de gasten met in- en uitstappen en bieden, zo nodig, begeleiding. In de Boodschappen Plus Bus is plek voor een rolstoel of rollator . Het mooie van de bus is dat mensen van huis worden opgehaald en ook weer thuis worden gebracht. Er wordt na of tijdens het uitstapje gezellig wat gedronken samen. Mensen die meegaan hebben zo heerlijke dagen waar zij echt plezier aan beleven.ā€™

 

De mannen of vrouwen die Stichting Welzijn Bergen voor dit project zoekt zijn vrijwillige chauffeurs in het bezit van hun rijbewijs B/E. Belangstellenden krijgen een gedegen inwerkperiode en mogelijkheden voor een cursusaanbod, zoals EHBO/AED. Uiteraard worden alle onkosten vergoed. Voor aanmelding kunt u contact opnemen met Jaap Sijpheer van Stichting Welzijn Bergen op telefoon 072-5095267.