Over ons

Over ons

Stichting Welzijn Bergen

Stichting Welzijn Bergen is als brede welzijnsorganisatie werkzaam in de gemeente Bergen. Wij werken volgens de principes van ‘welzijn nieuwe stijl’ waarbij het uitgangs-punt is dat inwoners zoveel mogelijk zelf de regie nemen (of weer krijgen) over het eigen dagelijks leven.

 

De activiteiten, diensten en projecten van Stichting Welzijn Bergen worden ontwikkeld en uitgevoerd door een professionele kern van 20 medewerkers in directe samenwerking met ongeveer 700 vrijwilligers. Samen zorgen zij ervoor dat Stichting Welzijn Bergen een actueel overzicht en goed inzicht heeft in de ontwikkelingen binnen de buurten en wijken van de gemeente Bergen.

 

De agogisch medewerkers stimuleren en begeleiden groepen en individuen waar nodig bij gewenste ontwikkelingen in de buurten en wijken en/of het eigen leven. De ondersteuning is altijd tijdelijk en gericht op het verwerven van vaardigheden en kennis bij betrokkenen om de eigen regie terug te nemen. Waar nodig en mogelijk wordt er samengewerkt met een grote verscheidenheid aan lokale en regionale partners.

 

Er wordt gewerkt in of vanuit een 10-tal welzijnsaccommodaties, verspreid over Bergen, Egmond, Schoorl en Uitgeest, waarin de beheerders zorg dragen voor een laagdrempelige toegang voor diverse gebruikersgroepen. Om de ‘eigen kracht’ van inwoners te bevorderen hanteert Stichting Welzijn Bergen een ‘ijzeren reeks’: ontmoeten leidt tot kennen; kennen leidt tot vertrouwen; vertrouwen leidt tot samenwerking.

Vrijwilligers

 

Bent u op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk? Kijk dan snel op onze vacaturebank en meld u aan!