Uitleen scootmobiel & rolstoelen in gemeente Bergen


Woont u in onze gemeente en bent u slecht ter been? Dan kunt u een rolstoel of scootmobiel gratis lenen voor maximaal een dag. Vorig jaar werd een proef gehouden met de uitleen. Die was succesvol en daarom is deze service nu standaard beschikbaar. De tijd tussen reserveren en uitlenen is sindsdien veel korter.


Voor wie?

De service is er voor als u een dagje uit wilt, maar niet meer zo mobiel bent. Of als u overweegt om een scootmobiel aan te schaffen, maar die eerst eens uit wilt proberen. Of als u eens naar de duinen of het winkelcentrum wilt, maar niet zo lang meer kunt lopen. U kunt gratis gebruik maken van de scootmobiel- en rolstoelpool. Het is wel verstandig om op tijd te reserveren, minimaal een dag van te voren.


Hoe werkt het?

De rolstoel of scootmobiel is te leen voor maximaal een dag om weekeind. Hieraan zijn geen kosten verbonden. De service is er ook voor niet-inwoners, maar zij betalen dan een borg van € 50.00. De rolstoel/scootmobiel is af te halen in Bergen, Egmond of Schoorl. De gebruiker ondertekent een gebruikersovereenkomst; daarvoor is het nodig dat u een legitimatie meeneemt.


Wat moet u vooraf weten?

Aanvragen kan bij de balies van het ouderenwerk:Bij het lenen van de scootmobiel moet u een aantal vragen beantwoorden om te bepalen of er instructie – door een vrijwilliger – nodig is.

Een vrijwilliger maakt met u een afspraak over tijd van ophalen en terugbrengen plus de locatie:

  • Bergen, Binnenhof 9-11
  • Schoorl, De Sanderij 7
  • Egmond-Binnen De Schulp, Visweg 45
  • Egmond aan Zee Prins Hendrik Stichting Voorstraat 41


U brengt de rolstoel/scootmobiel terug op de dag van uitleen of op het eerstvolgende openingstijdstip van het uitleenpunt.Contact


U vindt onze contact informatie door op de gewenste wijksteunpunt te klikken.


Wijksteunpunt Bergen


Wijksteunpunt Schoorl

 

Wijksteunpunt EgmondAlle wijksteunpunten zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 / 12.00 uur


Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u het contactformulier hier onder invullen.