Schakels filmmiddag


Speciale filmmiddag van Schakels


Voor lezers en vrienden organiseert Schakels in samenwerking met het nieuwe Filmhuis Schoorl een unieke filmmiddag. Op donderdag 28 maart wordt de tot in New York bekroonde Nederlandse film Kenau vertoond. Aanvang 15 uur, een kaartje voor deze Schakels Special kost slechts €5.


De speciale activiteiten voor lezers en vrienden van Schakels worden al een traditie. Na drie wandelingen is nu de eerste filmmiddag voorbereid in het filmhuis in de Blinkerd. 

We kozen Kenau. Dit historisch drama is echt zo’n film die het grote doek en perfecte geluid van de bioscoop verdient.

Hoofdrollen worden vertolkt door grootheden als Monic Hendrickx en Barry Atsma. Hendrickx is de ondernemersvrouw Kenau Simonsdochter Hasselaer, die tijdens het Beleg van Haarlem (1572-73) als leider van een ‘vrouwenleger’ uitgroeit tot een legendarische persoonlijkheid. Bekijk hier de trailer.

Filmmiddag: 28 maart in Filmhuis Schoorl in De Blinkerd, Heereweg 150. De zaal is rolstoelvriendelijk. Aanvang 15:00 uur, toegang € 5,00. Lees meer over het Filmhuis Schoorl in de filmmiddag op pagina 32 en 36 van de lente-editie van Schakels. Klik hier.